Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Τι αλλάζει με τα πακέτα των τσιγάρων


Οι αρχές κάθε χώρας μπορούν να εξετάσουν την υιοθέτηση περιοριστικών µέτρων ή απαγορεύσεων της χρήσης εµπορικών λογοτύπων, χρωµάτων, εικόνων µάρκας ή πληροφοριών προώθησης στην συσκευασία.

Αλλάζουν όλα στη συσκευασία των τσιγάρων, με σκοπό να γίνει το προϊόν λιγότερο επιθυμητό και να περιοριστεί η καπνιστική συνήθεια.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Συμβουλές για δυνατά και υγιή μαλλιά

Ο όρος “ψαλίδα” αναφέρεται στην διάσπαση ή ξέφτισμα της τρίχας. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται ιατρικώς “τριχοπτίλωση (trichoptilosis) και προκαλείται από τη θερμική, μηχανική ή χημική καταπόνηση που φθείρει το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα των τριχών.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Διακοπή κυκλοφορίας Postinor



Το Postinor, ένα οικονομικό σκεύασμα γνωστό ως “χάπι επείγουσας αντισύλληψης” ή “χάπι της επόμενης ημέρας”, θα κυκλοφορεί στην Ελλάδα μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματά του, όπως ενημέρωσε η Bayer Ελλάς τους φαρμακοποιούς καθώς έληξε το συμβόλαιό της με την παραγωγό εταιρεία Gideon Richter.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Στο σούπερ μάρκετ 216 μη συνταγογραφούμενα φάρμακα...

Ανοίγει ο δρόμος για τη διακίνηση Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ, μετά και τη δημιουργία της υποκατηγορίας Μη Συνταγογραφούμενων Σκευασμάτων με την επωνυμία «Γενικής Διάθεσης Φάρμακα» (ΓΕΔΙΦΑ). 

Η υποκατηγορία θα περιλαμβάνει σκευάσματα που δεν θα διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, προβλέπει διάταξη του υπουργείου Υγείας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Πώς να απογύγετε τη "γυαλάδα" στο πρόσωπο τους καλοκαιρινούς μήνες

Σε καμία γυναίκα δεν αρέσει να έχει ετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί για να βγει έξω και μετά από λίγη ώρα το πρόσωπό της να μοιάζει σαν να γυαλίζει και να είναι πολύ λιπαρό.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Πώς να αποφύγουμε τους μύκητες στα νύχια



Οι μύκητες στα νύχια είναι μια συχνή πάθηση που αρχίζει ως μια λευκή ή κίτρινη κηλίδα κάτω από το νύχι του χεριού ή του ποδιού σας. Καθώς η μυκητιασική λοίμωξη εισχωρεί βαθύτερα στο δέρμα, ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό, να γίνει πιο παχύ και να είναι πιο εύθραυστο στην άκρη.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Η σωστή διατροφή σύμμαχος στις πανελλαδικές


Καθώς πλησιάζουν οι μέρες των εξετάσεων, μαθητές και γονείς εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επιτυχία. Σε αυτήν την διαδρομή υπάρχουν πολλοί σύμμαχοι και άλλοι τόσοι ανταγωνιστές. Ένας μεγάλος σύμμαχός είναι η ισορροπημένη διατροφή, η οποία παρέχει στο σώμα τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την καλή λειτουργία του οργανισμού μέσω των κατάλληλων τροφών.

Προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων που περιλαμβάνονται συνημμένα

Ως έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, την προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και της ενδοκοινοτικής διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο συνημμένο Πίνακα 1. Η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται άμεσα και κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των εν λόγω προϊόντων.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ιστοσελίδες – πλασιέ φαρμάκων

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

* Καταγγελία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας στη Διεύθυνση Υγιεινής

Φάρμακα και είδη καλλωπισμού μέσω του Διαδικτύου πωλούνται παράνομα και στη Λάρισα. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, πέρα από το παράνομο του θέματος επισημαίνει και τους κινδύνους που κρύβουν τέτοιες αγορές από μη πιστοποιημένους φορείς. Σε έξαρση βρίσκεται και στη Λάρισα το φαινόμενο παράνομων πωλήσεων φαρμάκων και...

Ποιό αντηλιακό είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα σου

Στις μέρες μας ο καρκίνος του δέρματος είναι πιο διαδεδομένος από ποτέ και όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, κατά 90% είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), δηλαδή από την έκθεση του δέρματος μας στον ήλιο.
Βέβαια, όσο επικίνδυνο και αν ακούγεται είναι εύκολο να περιορίσεις την υπερβολική έκθεση σου στην υπεριώδη ακτινοβολία, με το να χρησιμοποιείς το κατάλληλο αντηλιακό προσώπου και σώματος, για τον τύπο του δέρματος σου! Ποια είναι όμως τα tips που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το αντηλιακό σου, τώρα που θα ξεκινήσουν τα καλοκαιρινά μπάνια;